Een telefoon repareren

telefoon repareren

Volgens een schatting van Cisco Systems duurt het tussen twee en vijf uur om een telefoon te repareren die eigenlijk een nieuwe mobiele telefoon is. Voordien worden de gebruikelijke diensten die zij (Commonwealth-lijnen) aanbieden, “ge-iced” en vervolgens wordt de telefoon naar u teruggezonden. De meeste klanten hebben nog nooit meegemaakt dat hun telefoon werd gerepareerd.

Cisco Systems schat dat er een responstijd van één uur is voor de beoordeling van de ernst van een probleem. Daarna is de geschatte tijd voor het repareren van een telefoon afhankelijk van de ernst van het probleem. De meeste problemen zijn normaal gesproken binnen vier uur gerepareerd. Soms kan het langer duren dan dat, maar over het algemeen zal het minder dan een uur duren om een telefoon te repareren die in principe dood is.

Hoe wordt een telefoon onderhouden?

Er zijn twee hoofdmanieren om een telefoon te repareren. Bij de meest conventionele methode gaat de technicus naar het productiebedrijf dat de telefoon heeft gemaakt om het apparaat te repareren. Deze reparatiemethode wordt meestal uitgevoerd via het telefoonbedrijf dat de service verleent.

Er is ook een nieuwere, veiligere manier om een telefoon te repareren. Bij deze methode wordt de telefoon opgestuurd naar het bedrijf dat de service verleent. Het bedrijf dat de dienst levert, is meestal niet de eigenaar van de telefoon zelf. Zij leasen hem van de telefoonfabrikant. Zodra de telefoon bij het bedrijf aankomt, zullen zij hem zo snel mogelijk repareren. Dit houdt in dat de telefoon wordt opgestuurd naar de provider die de Prior Services Club service aanbiedt. De provider repareert alle schade en problemen die door de telefoon zijn veroorzaakt terwijl deze in hun handen was.

Eenmaal aangekomen bij het reparatiecentrum van de provider, zal de technicus de telefoon onderzoeken. Hij zal dan alle gevonden problemen repareren, of hij kan soms, wat belangrijker is, manieren vinden om de problemen te omzeilen. Hij kan bijvoorbeeld de hele telefoon resetten, zodat alleen de interne instellingen opnieuw hoeven te worden ingesteld en de telefoon weer als nieuw werkt. Hij zal ook in staat zijn om een beetje stof te verwijderen en het einde van elk gesprek op te nemen. Dit is een beetje een Round Up proces, maar het is catharsisch en het is uitstekend om de klant tevreden te houden.

De technicus die deze dienst uitvoert, beperkt het jargon tot een minimum. Hij moet het woord FIX niet gebruiken. Dit is opzettelijk gedaan om eventuele complicaties op afstand te houden en zodat de klant de beste waarde voor zijn geld krijgt.

Waarom een technicus inhuren om hun telefoon te repareren?

Er zijn een aantal factoren die een technicus dwingen een oproep te accepteren om een computer te repareren. Deze factoren hebben meestal te maken met de diepte van het probleem, waarvoor de expertise van de technicus nodig is om het op te lossen. Als de diepte van het probleem klein is, dan zou misschien een gratis telefoontje voldoende zijn geweest om het probleem op te lossen. Als het probleem dieper is dan dat, dan zou misschien een bezoek ter plaatse aan het servicecentrum van het bedrijf optimaal zijn.

Dit gezegd zijnde, zijn de meeste problemen die via de telefoon onder hun aandacht worden gebracht van dien aard dat een bezoek ter plaatse toch noodzakelijk is voor de reparatie. De klant die mij belde had een koelventilator die geen lucht doorliet. De technicus zei dat hij de ventilator uit elkaar kon halen om te zien waardoor hij de laptop niet voldoende koelde. Ik zei dat ik geen idee had en hij zei dat hij zou moeten graven om te zien wat er aan de hand was. Ik ben er zeker van dat hij vond dat ik onredelijk was. Wat hij in plaats daarvan deed, was wat hij een ‘oplossing’ voor het probleem noemde, in elkaar zetten. Hij haalde de ventilator los en ging vervolgens met zijn schroevendraaier door het binnenste van de computer, op zoek naar de honderdduizend onderdelen, schroeven en wat al niet meer. Het was allemaal zo verbazingwekkend dat ik tegen mezelf zei: “Oh mijn God, ik ben de computer aan het repareren!”

Ik wist op dat moment niets over schroevendraaiers, omdat ik nog nooit onderhoud aan iemands computer heb uitgevoerd, behalve het wissen van de harde schijf als die stuk was, en ik heb altijd systeemonderhoud aan mijn eigen computers gedaan. Ik heb er zelfs nooit aan gedacht dat de ventilator door een nieuwe zou moeten worden vervangen of dat ik hem naar een telefoonwinkel zou moeten brengen voor reparatie. Ik weet dat als ik de keuze had om de computer te houden of weg te gooien en een nieuwe te kopen, ik nooit de beslissing zou nemen om een van beide dingen te doen.

De reden dat ik eerder zei dat ik geen idee had wat een technicus deed, was dat ik zelf een technicus ben. Ik kan bijna alles repareren, en voor het repareren van een computer is geen graad in de informatica vereist. Ik kan een computer repareren omdat ik weet wat er mee gedaan is en ik kan de nodige software kopiëren om het probleem op te lossen. Ik kan zelfs de monitor openmaken en hem zelf repareren, als dat nodig zou zijn, maar ik weet niet of ik dat wel zou willen.

Het kan katholiek zijn geweest om die slechte beslissing te nemen, maar daar moet u nu maar achter zien te komen. Sommige problemen kunnen namelijk heel snel thuis worden verholpen, vooral als u over het juiste gereedschap beschikt.

Lees meer:

Website laten maken

Telefoon repareren Roosendaal

 

Posted in ICT