Hoe maak je een goede website?

website maken

Een zeer belangrijk ding over het ontwerpen van een website kan worden gekend door de gebruikers. Nog vervelender is het gegniffel van mensen die u uitleggen waarom zij klantenkoperij en oplichting zijn.

Dus als je zelf een website wilt maken moet je vertrouwen op de ervaringen van andere mensen, met name mensen met een solide portfolio. U wilt niet het project met een baksteen-en-mortel bedrijf als je misschien in staat zijn om het werk veroorloven om een website te maken als of nieuwe functionaliteit te creƫren, gewoon ervoor zorgen dat het iets wat mensen gaan om te geven over.

Een website kopen is meer dan een huis van een miljoen dollar kopen.

Je wilt een ontwerper zoeken die dat doet:

*koop een bestaande site op zijn of haar portfolio, met behoud van de graphics en al het andere intact – dit bespaart een hoop kosten en stelt u in staat om de hosting en functie provider te zijn van wat u wilt in een website, en dat is een dwingende overweging *noem de website naar de naam van uw bedrijf, of houd het gewoon als Creative Director als dat nuttig is.

*Inzicht in SEO (Search Engine Optimization) is erg belangrijk.

De meeste mensen begrijpen SEO niet, dus zorg ervoor dat de ontwerper die u kiest dit begrijpt, of ze zullen u er een arm en een been voor kosten, of het zal helemaal niet gedaan worden, en het zal niet het werk doen dat u wilt dat het doet.

Als de ontwerper een goede kennis heeft van SEO en dit vermeldt in uw ontwerper briefing, dan weet u dat ze aan de bal zijn voor de job, of je moet elders zoeken.

* Is al een paar jaar in bedrijf (ze zeggen dat ouderwets design een business-killer is en zal blijven).

Dit is een concurrerende business, en nieuwe ontwerpers – ook al zien ze er jong en netjes uit – kennen de business waarschijnlijk niet.

En wanneer het afgeleverd wordt? Meestal zal het gebruikersgericht zijn en niet zoekmachine-vriendelijk. Ze zullen niet de moeite nemen om SEO te leren, en het zal een heel gedoe en tijdverspilling zijn om het op te lossen.

Wanneer u een website wilt kopen, of het nu is om een bedrijf een meerwaarde te geven of om meer inkomsten te genereren, kijk dan eerst goed naar het werk dat de ontwerper in het verleden heeft geleverd voordat u zich vastlegt.

Hier zijn enkele tips om een goede keuze te maken:

* Zorg ervoor dat er geen kinderen in het ontwerp zitten – volwassenen hebben hun eigen problemen.

* Zie dat hun portfolio meer is dan eerder bestaand werk.

* Zorg ervoor dat ze weten dat SEO een onderdeel van het proces is en maak een lijst van hun ontwerpers die SEO begrijpen – in deze steeds veranderende wereld doet bijna iedereen dat.

* Heb enig idee over u en uw bedrijf.

Het was misschien makkelijk of leuk, maar als u bijvoorbeeld een offline detailhandelszaak wilt beginnen, zou u niet alleen afgaan op wat u op internet hebt gezien. Het is net zo belangrijk dat ze een kijkje hebben genomen in uw bedrijf, en als ze u kennen, of het nu een werknemer of een dienstverlener is, begrijpen ze uw bedrijf. Zorg ervoor dat ze u begrijpen en dat u een verantwoordelijk, gedreven bedrijf bent, of u zou kunnen eindigen met een website die u gewoon niet kunt gebruiken of die uw gebruikers afschrikt – en gebruikers die u/zij naar uw bedrijf zouden hebben willen brengen.

* Kan uw project zelf afhandelen.

Als je iemand een website voor je wilt laten bouwen, verwacht dan niet dat hij of zij iets van je bedrijf afweet – met name van de bedrijfsregels. Leg het project naast je neer of maak er een team effort van, want als zij je niet kunnen helpen met je bedrijf, je niet kunnen helpen als het gaat om het laten ontwerpen van een goede website, verwacht dan niet dat hun werk goed voor je zal zijn.

* Doet goed werk.

Vergeet niet dat het u alleen iets meer gaat kosten als u een geweldige website wilt. Maar waarom meer betalen als een goede website u niet alleen tijd bespaart, maar u ook gemoedsrust geeft.

* Don’t believe the hype.

Onthoud altijd dat wanneer een webbedrijf beweringen doet zoals dat je duizenden dollars kunt verdienen tegen de tijd dat je een jaar met je website bezig bent, werk dat misschien een beetje meer.

Lees meer:

Webshop laten maken

Website laten bouwen

Webdesign bureau

Webdesign

Webwinkel laten maken